Mléčná rýže s jablky

21. prosince 2015 v 19:51 | Key
Další rychlý a jednoduchý recept. Tentokrát jde o výbornou rýžovou kaši s jablky. Pokud vám jablka nejedou, nebo je zrovna nemáte po ruce, můžete je z receptu úplně vypustit. Doporučuji si kaši dávat ke snídani, i když v menším množství dobře poslouží třeba i jako svačina. Její přípravu zvládne každý začátečník a výsledek myslím stojí za to ;)
Zítra se pokusím přidat foto ;) Plánuji si ji dát totiž ke snídani.


Doba přípravy: asi 30 min

Ingredience:
50 g rýže
250 ml mléka
jablko
špetka soli
Postup:
Rýži nasypeme do hrnce, zalijeme mlékem a necháme přibližně 15 minut odstát. Mezitím vezmeme jablko (zbavené slupek a jádřinců) a nakrájíme ho na malé kostičky. Rýži osolíme a za stálého míchání vaříme do měkka. Část mléka by se měla vypařit a kousky rýže by měly být v kaši dobře patrné. Po uvaření nalijeme kaši do misky a smícháme ji s nakrájeným jablkem. Podle potřeby dochutíme.

Hotovou kaši je třeba něčím přisladit jelikož je sama o sobě spíše slaná. Já používám javorový sirup, ale třeba takový med je také dobrou volbou. Podle chuti můžeme přidat rozinky, oříšky, sušené i čerstvé ovoce, kokos, semínka,... fantazii se meze nekladou. Doporučuji navrch posypat skořicí ;)
 

Buď první, kdo ohodnotí tento článek.

Nový komentář

Přihlásit se
  Ještě nemáte vlastní web? Můžete si jej zdarma založit na Blog.cz.
 

Aktuální články

Reklama